Historie - Constructor Dexion Holland BV

Historie

  • Historie - Constructor Dexion Holland BV

Historie

Constructor Dexion Holland BV, voorheen Electrolux Constructor is gevestigd in Mijdrecht en is ontstaan als resultaat van een fusie in 1999 tussen de Engelse Dexion, fabrikant van o.a. palletstellingen, legbordstellingen, doorrolstellingen en voorraadbakken én Constructor uit Noorwegen waar onder meer ruimtebesparende legbordstelling systemen, opslagautomaten en vloerconstructies (ook wel bordes, etagevloer, overvloer, tussenvloer of mezzanine genoemd) worden vervaardigd.

In 2018 nam Gonvarri Steel Services een groot deel van de Constructor Group over, bestaande uit de merken Dexion, Constructor en Kasten wat tezamen de Gonvarri Material Handling Group vormt.

 

 

Sterke lokale bedrijven in de pallet- en legbordstellingbranche in de eind jaren '40 gevestigd in Noorwegen, Zweden en Denemarken, werden geconsolideerd vanaf de late jaren 1980 tot medio 1990 in het kader van Constructor merk. Nu gericht op de Scandinavische markt en West-Europa.

        

Opgericht in 1947 in het Verenigd Koninkrijk door Dimitrius Comino, de uitvinder van "slotted angle" planken. Het snelle succes van de naam Dexion zorgde ervoor dat deze naam een synoniem werd voor palletstellingen wereldwijd.


 

Opgericht in 1886 in Finland. Kasten heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot het sterkste merk in pallet- en legbordstellingen in Finland, tevens zijn zij actief in Rusland.