Aantal keuringen van magazijnen neemt toe - Constructor Dexion Holland BV

Aantal keuringen van magazijnen neemt toe

  • Aantal keuringen van magazijnen neemt toe

Aantal keuringen van magazijnen neemt toe

Het aantal periodieke veiligheidskeuringen neemt toe. Importeursvereniging BMWT heeft in 2015 een record aan veiligheidskeuringen geregistreerd.

Het aantal keuringen onder de vlag van BMWT-Keur steeg in 2015 met 8 procent tot 242.000 keuringen. Jan Hommes, directeur BMWT: “Het laat zien dat werkgevers veilige machines belangrijk vinden en dat ze bereid zijn daarvoor te investeren in periodiek onderhoud en keuringen.” Specifieke data over type trucks die worden gekeurd of de leeftijd kan Hommes niet geven: “Zo ver reikt onze kennis niet.”

Magazijnstellingen keuren

Alle productcategorieën laten een groei zien. De segmenten magazijnstellingen, tractiebatterijen en laders groeiden met dubbele cijfers. Hommes: “Heftrucks keuren is veelal een gemeengoed, het zijn immers grote voertuigen die als ze niet goed worden onderhouden een gevaar kunnen zijn. Dat veiligheidsbesef neemt ook toe bij magazijnstellingen en batterijen.”Hommes verklaart de toename door de aandacht dat door de jaren is geweest voor dit onderwerp: “Kwestie van een lange adem. Daarbij moet gezegd worden dat wanneer het aantal laag is, je procentueel natuurlijk sneller, harder stijgt.”

Van het totaal aantal keuringen zijn er 216.000 in de categorie Intralogistiek (intern transport, tractiebatterijen en magazijnstellingen). De sector Grondverzet en Bouwmaterieel (grondverzet, wegenbouw, bouw & utiliteitsmaterieel, hijswerktuigen en hijsmachines) nam de overige 26.000 keuringen voor haar rekening.

Hommes: “Het verbeterde economische klimaat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groei van het aantal keuringen. Gelukkig zien we ook dat in moeilijke tijden, het aantal keuringen op peil blijft.”

Lees hier het artikel over toename keuringen van magazijnen. 

 

Wist u dat het jaarlijks keuren van uw magazijnstellingen volgens de ARBO-wet verplicht is?

Meer informatie hierover vindt u op onze BMWT-keur pagina.

 

Wilt u dat u en uw medewerkers in een veilig en goedgekeurd magazijn werken?

Vraag dan een offerte BMWT-keuring aan of neem contact met ons op via telefoonnummer 0297-23 94 00. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.