Dexion levert magazijninrichting voor uitbreiding Mooy Logistics Breda - Constructor Dexion Holland BV

Dexion levert magazijninrichting voor uitbreiding Mooy Logistics Breda

  • Dexion levert magazijninrichting voor uitbreiding Mooy Logistics Breda

Dexion levert magazijninrichting voor uitbreiding Mooy Logistics Breda

De uitbreiding van het logistieke centrum van Mooy Logistics in Hazeldonk (Breda) is in volle gang. De huidige capaciteit van het pand is 10.000 m2 met 4.500 geconditioneerde palletplaatsen en daar komt met de uitbreiding 8.500 m2 vloeroppervlakte bij.

Verrijdbare palletstellingen in koelcellen

Om de kosten van zowel de energierekening als benodigd vloeroppervlak van de aanbouw zo laag mogelijk te houden, gaat Dexion de koelcellen inrichten met onder meer verrijdbare palletstellingen. De palletstellingen worden gemonteerd op verrijdbare wagens en hebben maar één gangpad nodig. Hierdoor ontstaat een hoge opslagcapaciteit op een relatief klein vloeroppervlak. Met deze verrijdbare palletstelling ontstaan er circa 1.400, individueel bereikbare, (blok) palletplaatsen. De opslagsystemen in dit project zijn op de toekomst berekend en kunnen pallets met een gewicht van 1.400 kg aan. Door de verzinkte afwerking van de Dexion magazijnstellingen, zijn deze uitermate geschikt voor gebruik in koelcellen en vrieshuizen.

Pushback stellingen met carts voor snelle pallethantering

Verder zal Dexion compleet verzinkte pushback stellingen met carts installeren. Dit levert een kleine 400 palletplaatsen op. Dit opslagsysteem is zo te ontwerpen zodat er 5 pallets per stelling in passen. De pushback stellingen zorgen voor een snelle pallethantering en worden aan weerszijden van een gangpad tegen de wanden van de cellen geplaatst, waardoor er maar 1 gangpad nodig is voor in- en uitslag van de pallets.

Inrijstellingen voor rijpcellen 

Mooy Logistics gaat verder dan de standaard op- en overslag. In de nieuwbouw komen ook een aantal rijpcellen, die speciaal zijn ingericht voor het rijpen van exoten zoals mango's en avocado's. De rijpcellen (0-13 graden) zullen worden ingericht met inrijstellingen waar plaats is voor nog eens ruim 300 pallets.