Blog: "Pick-to-light" ideaal voor legbordenmagazijn met hoge pickdichtheid - Constructor Dexion Holland BV

Blog: "Pick-to-light" ideaal voor legbordenmagazijn met hoge pickdichtheid

Blog: "Pick-to-light" ideaal voor legbordenmagazijn met hoge pickdichtheid

Als de omzet groeit en de orders toenemen, stijgt in het legbordenmagazijn de pickdichtheid. Vooral in gangpaden met snellopers zijn de afstanden tussen de picklocaties in een pickroute dan kort. Veel gebruikte orderpicktechnieken zoals barcodescanning of voicepicking kunnen dan vertragend werken. Terwijl de volgende artikelen bij wijze van spreken al binnen handbereik liggen, is de stem van het spraaksysteem nog bezig om de betreffende picklocatie uit te spreken.

Pick-to-light is in dat geval een goed alternatief. Bij deze orderpicktechniek krijgt elke picklocatie op de legbordstellingen een elektronisch display met een lampje. Als het lampje gaat branden, is dat het teken dat de orderpicker die picklocatie moet aandoen. Het getal op het display geeft aan hoeveel stuks hij moet pakken. Als hij dat gedaan heeft, kan hij met een simpele vingerbeweging het lampje uitdrukken en naar de volgende picklocatie gaan.

Niet meer zoeken met pick-to-light

Pick-to-light heeft als groot voordeel dat voortdurend zichtbaar is welke picklocaties op de pickroute liggen. Ook als de orderpicker even is afgeleid, hoeft hij niet eerst op het scherm van zijn barcodescanner te kijken of het spraaksysteem om herhaling te vragen. Het brandende lampje wijst hem meteen weer de weg.

Deze orderpicktechniek stelt de orderpicker bovendien in staat om zich sneller te oriënteren. Voordat een pick is afgerond, heeft hij vaak vanuit zijn ooghoeken al gezien waar het volgende brandende lampje zich bevindt. Omdat hij zijn ogen voortdurend op het lampje heeft gericht, is misgrijpen nagenoeg uitgesloten. Kortom: de orderpicker hoeft eigenlijk helemaal niet meer te zoeken en kan nauwelijks nog fouten maken.

Pick-to-light met legbord- of doorrolstelling

Pick-to-light is eenvoudig te monteren op elke legbordstelling. Vaak volstaat het bevestigen van een rail waarin kabels voor stroom en communicatie zijn verwerkt. De displays kunnen vervolgens op de rail worden geklikt en - als dat nodig is - eenvoudig worden verplaatst of vervangen. Aanpassingen aan de legbordstellingen zelf zijn niet nodig. En uiteraard hoeven niet alle picklocaties een display te krijgen. In gebieden met langzaamlopers is barcodescanning of voicepicking nog steeds een efficiënte techniek.

Wel kan het raadzaam zijn om in gebieden met snellopers de legbordstellingen te vervangen door doorrolstellingen. Doorrolstellingen bieden de mogelijkheid om per picklocatie veel meer voorraad neer te leggen, zodat de kans nog maar klein is dat orderpickers misgrijpen. Bovendien worden deze doorrolstellingen aan de achterzijde aangevuld, zodat medewerkers elkaar minder vaak in de weg lopen. Hiermee zet u een volgende stap op weg naar een geautomatiseerde, gestroomlijnde operatie.

Geïnteresseerd in pick-to-light of andere, dynamische magazijnoplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag!