VCA certificaat van Constructor Dexion magazijninrichting

VCA

  • VCA certificaat van Constructor Dexion magazijninrichting

VCA

Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, kortom VCA

VCA is een certificeerbare norm voor aannemers waarmee zij kunnen tonen dat zij onder andere aan de wet- en regelgeving, zoals de Arbo-wet, voldoen. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

De norm wordt in Nederland beheerd door het SSVV. De VCA is ontstaan uit een behoefte van de (petro)chemische industrie om het aantal arbeidsongevallen terug te dringen en de externe veiligheid te vergroten. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt in andere sectoren, onder meer in de civiele bouw, hoveniers en installateurs.

Sterren

De VCA-checklist kan op drie manieren gecertificeerd worden. Het onderscheid is één ster, twee sterren of de letter p. Het twee-sterrencertificaat is met name bedoeld voor hoofdaannemers en bedrijven met meer dan 35 man operationeel personeel. Het één-stercertificaat is geschikt voor bedrijven met minder dan 35 man operationeel personeel.

Dexion bezit 1 ster!

Dexion is sinds mei 2009 VCA* gecertificeerd. Dit houdt in dat Dexion volgens de veiligheidsregels van de VCA werkt. Omdat Dexion VCA* gecertificeerd is, beschikken onze monteurs ook over een VCA Vol certificaat. Zij dienen er voor te zorgen dat ook op locatie volgens de VCA normen wordt gewerkt. Als wij bij u komen monteren, kunt u erop rekenen dat dit veilig gebeurt!

Wilt u meer informatie over VCA of misschien zelf het VCA certificaat behalen? Klik hier voor meer informatie