´╗┐ Kawneer Harderwijk - Constructor Dexion Holland BV

Draagarmstellingen de juiste keuze voor opslag van aluminium profielen

  • Kawneer-1
  • Kawneer-2
  • Kawneer-3

Draagarmstellingen de juiste keuze voor opslag van aluminium profielen

Kawneer besloot haar nieuwe pand in Harderwijk in te richten met onder andere Dexion draagarmstellingen, omdat deze draagarmstellingen de beste oplossing bleken voor de opslag van Kawneers aluminium profielen.

Passende magazijnstellingen

Door de enorme groei besloot Kawneer om een nieuw bedrijfspand te bouwen. Hierbij moest het nieuwe magazijn effici├źnt worden ingericht met de best passende magazijnstelling voor elk product. Deze producten verschillen enorm van elkaar, zowel in grootte als in gewicht.

Draagarmstellingen voor lichte profielen

De opslag van de aluminium profielen was een uitdaging. Dexion heeft daarom op maat gemaakte draagarmstellingen ontwikkeld. Niet het gewicht was een uitdaging, maar juist de lichte profielen onbeschadigd opslaan. Daarom zijn alle armen van de draagarmstellingen voorzien van zacht foam dat er voor zorgt dat de aluminium strips niet kunnen glijden en beschadigen. De eindes van de armen zijn voorzien van een eindpin, dit als extra bescherming tegen het afvallen van de profielen.

Flexibele draagarmstellingen

De keuzen voor draagarmstellingen als oplossing was eenvoudig. De strips kunnen niet verticaal worden opgeslagen, dan gaan ze ombuigen. Met draagarmstellingen worden de strips horizontaal opgeslagen, wat voorkomt dat de strips gaan doorbuigen. Ook is het gelijk overzichtelijk waar welke profielen liggen opgeslagen in de draagarmstellingen. De armen van de draagarmstellingen zijn verstelbaar, dus bij een veranderende voorraad kunnen de armen eenvoudig lager of juist hoger in de draagarmstellingen worden gehangen. Maatwerk draagarmstellingen met een enorme flexibiliteit bleek de juiste keuze.

Waarom Dexion?

"Dexion is gekozen omdat ze in staat waren om een totaal oplossing voor het magazijn te bieden. Niet alleen de draagarmstellingen en palletstellingen hebben zij geleverd, maar ook diverse kasten en lockers. Belangrijk was dat wij een klein project team hadden en door Dexion ontzorgt konden worden", aldus de heer Van den Berg, QC, QA en Project manager.

Resultaat:

  • 505 draagarm niveaus

Geleverd bij Kawneer:

Draagarmstellingen, Palletstellingen, Lockers en afsluitbare kasten.

 

Lees het gehele project van Kawneer uit Harderwijk.