VDL Containersystemen - Constructor Dexion Holland BV

Doos doorrolstellingen zorgen bij VDL Containersystemen voor tijdwinst en sluiten perfect aan bij Kanban systeem

  • Dexion_Referentie_VDL_HI280_doosdoorrol_1
  • Dexion_Referentie_VDL_HI280_doosdoorrol_2
  • Dexion_Referentie_VDL_HI280_doosdoorrol_3

Doos doorrolstellingen zorgen bij VDL Containersystemen voor tijdwinst en sluiten perfect aan bij Kanban systeem

Dexion heeft de productiehal van VDL Containersystemen, producent en verkoper van hydraulische container handling systemen, voorzien van doos doorrolstellingen. Door het plaatsen van de doos doorrolstellingen, kon VDL het Kanban systeem blijven hanteren.

Kanban Systeem voor VDL

VDL Containersystemen werkt met het Kanban systeem. Het Kanban systeem werkt als volgt: men werkt met 2 bakken, als de 1e bak leeg is wordt de lege bak in een verzamelbak geplaatst . Dit wordt als signaal gebruikt dat er herbevoorrading moet plaatsvinden. Dan schuift de 2e bak naar voren en zo begint de herbevoorrading opnieuw.

VDL kiest voor doos doorrolstellingen

Dexion heeft diverse oplossingen aangeboden aan VDL. In overleg met hen werd er, vanwege de goede aansluiting op het Kanban systeem, gekozen voor doos doorrolstellingen. De doos doorrolstellingen van Dexion zijn eigenlijk standaard legbordstellingen, die worden omgebouwd naar doos doorrolstellingen. De kunststof magazijnbakken die in de doos doorrolstellingen worden geplaatst, schuiven door de rolletjes automatisch naar voren wanneer de eerste bak wordt weggenomen. Een voordeel hiervan is dat men aan de achterzijde van de doos doorrolstellingen de nieuwe voorraad kan aanvullen en de magazijnmedewerkers elkaar niet in de weg lopen. De kunststof bakken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren. Bij VDL heeft elke toeleverancier zijn eigen kleurcode, waardoor de voorraad overzichtelijk blijft.

Resultaat:

  • Ruimte voor 2 bakken achter elkaar, conform Kanban systeem;
  • Elke toeleverancier heeft eigen kleurcode, dus overzichtelijke voorraad;
  • Geschikt voor FiFo- principe;
  • Picklocaties zitten naast elkaar, dus minder loopafstand en meer tijdwinst.

Geleverd bij VDL Containersystemen:

Doos doorrolstellingen

 

Download het referentieblad van VDL Containersystemen.