Verhoog uw opslagcapaciteit met legbordstellingen met verdiepingsvloeren!

  • Dexion_referenties_Enza_2
  • Dexion_referenties_Enza_5
  • Dexion_referenties_Enza_3
  • Dexion_referenties_Enza_4
  • Dexion_referenties_Enza_1

Verhoog uw opslagcapaciteit met legbordstellingen met verdiepingsvloeren!

Dexion heeft de opslagcapaciteit van het magazijn van Enza Zaden uit Enkhuizen vergroot met 108 m2. Dit is gerealiseerd door legbordstellingen met verdiepingsvloeren te plaatsen.

Geconditioneerde opslag Enza Zaden

Het succes van Enza Zaden leidde naar de behoefte aan meer geconditioneerde opslagruimte voor de handelsvoorraad. Aangezien nieuwbouw van een dergelijke ruimte, mede door de strenge brandpreventie, zeer kostbaar zou zijn werd gezocht naar een oplossing binnen  het bestaande magazijn.

Uitbreiding door legbordstellingen met tussenvloeren

Aangezien het vloeroppervlak niet kon worden uitgebreid, werd de oplossing gevonden in de hoogte van het magazijn. In het huidige magazijn stonden al legbordstellingen met een verdiepingsvloer, maar eigenlijk was er voldoende hoogte beschikbaar voor twee verdiepingsvloeren. Door een tweede verdiepingsvloer te plaatsen, werd er een ruimtewinst gerealiseerd van 180 m2. Hiervoor moest wel de bestaande 1ste verdiepingsvloer met legbordstellingen 1,2 meter omlaag (van 3,8 naar 2,6 meter).

Optimalisatie logistiek proces

Doordat de huidige legbordstellingen met verdiepingsvloer omlaag moest, werd besloten om alles af te breken. Dit had als voordeel dat er weer goed over het logistieke proces kon worden nagedacht. Een wens van Enza Zaden was dat er meer ruimte voor de orderpickers zou komen en het plaatsen van een goederenlift. Dexion heeft de legbordstellingen met verdiepingsvloeren opnieuw opgebouwd en de verdiepingsvloeren voorzien van trappen, palletopzetplaatsen en een goederenlift. Kortom een verdubbeling aan opslagcapaciteit en een optimalisatie van het logistieke proces.

Waarom Dexion?

Enza Zaden is al jaren lang een tevreden klant van Dexion. Bij dit project was de snelheid van het bouwen van de legbordstellingen met verdiepingsvloeren belangrijk, maar vooral het meedenken en de ontwerpen van Dexion geven steeds weer de doorslag. Prijs en kwaliteit tellen, zoals altijd, uiteraard ook sterk mee.

Resultaat:

  • Legbordstellingen met 2 verdiepingsvloeren van 180 m2
  • 360 m aan legbordstellingen
  • 2 trappen, 2 palletopzetplaatsen en een balustrade
  • Goederenlift (brand preventief: ATEX)


Geleverde producten:

Legbordstellingen met tussenvloer, trappen, palletopzetplaatsen, balustrade en goederenlift.

Lees hoe het magazijn van Enza Zaden is ingericht.