Legbordstellingen met verdiepingsvloeren van Dexion lossen ruimtegebrek bij Groenendijk op

  • Dexion_referenties_Groenendijk_1
  • Dexion_referenties_Groenendijk_2
  • Dexion_referenties_Groenendijk_3
  • Dexion_referenties_Groenendijk_4

Legbordstellingen met verdiepingsvloeren van Dexion lossen ruimtegebrek bij Groenendijk op

De firma Groenendijk uit Woerden, heeft het ruimtegebrek in haar magazijn opgelost door de Dexion legbordstellingen met verdiepingsvloeren te plaatsen voor opslag van de kleinere goederen.

Groenendijk Bedrijfsschoenen & - kleding

Groenendijk levert persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfskleding en -schoenen aan grote en middelgrote bedrijven en instellingen waarbij zij veel aandacht schenken aan MVO en het milieu. Het is een succesvol groeiend bedrijf en wanneer een bedrijf groeit, groeit ook de behoefte aan meer ruimte.

Legbordstellingen met verdiepingsvloer

Verhuizen of een nieuw pand bouwen was geen optie. Daarom moest het huidige magazijn heringericht worden en hiervoor werd Dexion benaderd. Dexion besloot eerst nauwkeurig de opslagbehoeften van Groenendijk in kaart te brengen. Met deze gegevens werd gekozen voor een ruimtebesparende oplossing door het plaatsen van legbordstellingen met verdiepingsvloeren.

Hoogte van gebouw zorgt voor opslagcapaciteit

Er was niet veel mogelijk met het vloeroppervlak, maar gelukkig was er voldoende hoogte in het magazijn. Daarom besloot Dexion legbordstellingen met een verdiepingsvloer te plaatsen. Óp deze verdiepingsvloer werden wederom legbordstellingen met een verdiepingsvloer gerealiseerd. De bovenste verdiepingsvloer werd niet ingericht met legbordstellingen, maar wordt gebruikt om pallets op te zetten. Het voordeel van deze oplossing is dat de verdiepingsvloer rust op de frames van de legbordstellingen. Er zijn dus geen losse kolommen nodig waar de verdiepingsvloer op moet rusten. Zo ontstaat er één geheel en loopt de constructie in één stuk door.

Vakverdeling in de legbordstellingen

De legbordstellingen die tussen de verdiepingsvloeren staan, zijn ingericht met vakverdeelschotten, zodat elke doos een eigen plaats heeft. Op de eerste verdiepingsvloer zijn balustrades geplaatst tussen de kopse zijden van de legbordstellingen. Dit zorgt voor een fraaie afwerking en uiteraard een veilige werkomgeving. Op de bovenste verdiepingsvloer is ook een balustrade geplaatst en een palletopzetplaats om de pallets op een eenvoudige manier weg te zetten.

Waarom Dexion?

Door het goed inventariseren van de wensen van de klant, kon Dexion een uitstekende oplossing aanbieden die ervoor zorgde dat de opslagcapaciteit van Groenendijk werd vergroot. Niet alleen was dit de reden waarom Groenendijk voor Dexion koos. Een andere reden was namelijk het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid dat ook door Dexion wordt ondersteund.

Resultaat:

  • Legbordstellingen met 2 verdiepingsvloeren
  • Verdiepingsvloeren afgewerkt met balustrades en een palletopzetplaats

Geleverde producten:

Naast de legbordstellingen met verdiepingsvloeren, balustrades en een palletopzetplaats, heeft Dexion ook palletstellingen geleverd. De liggers zijn per palletstelling sectie op verschillende hoogten geplaatst, om de grote dozen zo efficiënt mogelijk op te slaan.

Lees meer over het project van Groenendijk bedrijfsschoenen & -kleding.