Osinga de Jong - Constructor Dexion Holland BV

Meerdere picklocaties op één legbord voor Osinga de Jong, met statische legbordstellingen van Dexion

  • Dexion_referenties_Osinga_2
  • Dexion_referenties_Osinga_1

Meerdere picklocaties op één legbord voor Osinga de Jong, met statische legbordstellingen van Dexion

Het magazijn van Osinga de Jong uit Bolsward,  een inkooporganisatie van leermiddelen voor het onderwijs, beschikt nu over een overzichtelijk orderpick magazijn met de statische legbordstellingen van Dexion. 

Educatieve inkooporganisatie

Osinga de Jong is een educatieve dienstverlener die scholen in staat stelt hun eigen boekenfonds te beheren. Het betreft scholen in het voortgezet onderwijs. Door alle onderwijsvernieuwingen en innovaties door uitgevers is het beheer van boekenfondsen steeds complexer geworden. Osinga de Jong ondersteunt en adviseert schoolorganisaties hierbij en biedt daarbij alle keuzevrijheid. De school bepaalt zelf welke diensten zij uitbesteedt en welke niet.

Orderpicken met legbordstellingen

Door het bijzondere orderpicksysteem van Osinga de Jong, was het meteen duidelijk dat het nieuwe magazijn ook ingericht moest worden met statische legbordstellingen. Osinga de Jong zet namelijk meerdere orders klaar op één legbord. Zo krijgt je op de legborden meerdere posities  en elke positie bevat een studieboekenpakket voor een leerling/school. De legbordstellingen zijn daarom op elk legbord voorzien van vakverdeelschotten. Deze schotten zorgen ervoor dat er duidelijke pickposities ontstaan op het legbord en voorkomt dat een boekenstapel omvalt. 

Legbordstellingen sluiten naadloos aan 

Door de bijzondere wijze van orderpicken moest het nieuw te bouwen gedeelte van het magazijn naadloos aansluiten bij de huidige inrichting van het magazijn. Daarom heeft Dexion heeft een ontwerp gemaakt met statische legbordstellingen voor het orderpicken.

Waarom Dexion?

Om Osinga de Jong een goed beeld te geven van de producten van Dexion, heeft Osinga de Jong een bezoek gebracht aan een referentieproject van Dexion, waar ook statsiche legbordstellingen zijn geplaatst. Dit referentiebezoek, alsmede de prijs/kwaliteitverhouding en de duurzame uitvoering, heeft erin geresulteerd dat Dexion het nieuwe gedeelte van het magazijn van Osinga de Jong mocht inrichten. 

Resultaat: 

  • 300 secties statische legbordstellinen
  • 16 secties statische palletstellingen voor verpakkingsmaterialen en pallets studieboeken


Geleverd aan Osinga de Jong:

Statische legbordstellingen en statische palletstellingen.

Lees meer over de legbordstellingen van Osinga de Jong.