OPW Fluid Transfer Group - Referentie Tornado - Constructor Dexion Holland BV

Plateaulift voor kleingoed opslag flexibel genoeg voor wijzigende artikelen

  • Dexion-referenties-OPW_1
  • Dexion-referenties-OPW_2
  • Dexion-referenties-OPW_3
  • Dexion-referenties-OPW_4

Plateaulift voor kleingoed opslag flexibel genoeg voor wijzigende artikelen

Dexion heeft voor OPW een lay-out gemaakt voor het nieuwe magazijn; P90 palletstellingen, HI280 legbordstellingen met lades, Draagarmstellingen heavy duty en de Tornado bleken de optimale oplossing.

OPW

OPW Fluid Transfer Group, bestaat uit toonaangevende werkmaatschappijen, elk gewijd aan het ontwerpen, vervaardigen en verspreiden van oplossingen van wereldklasse voor het veilig omgaan met en vervoeren van gevaarlijke vloeibare bulkproducten.

Brand

Door een grote brand in hun magazijn, was het noodzakelijk om op korte termijn een nieuw magazijn te bouwen en tevens de mogelijkheid aan te grijpen om het logistieke proces te optimaliseren. 

Plateaulift

De palletstellingen waren door de brand verwoest, dus werden deze weer vervangen door nieuwe palletstellingen. Daarnaast heeft Dexion voor de diverse artikelen in het magazijn een passende oplossing gevonden. De langere goederen werden opgeslagen op draagarmstellingen. Kleingoed werd altijd opgeslagen op legbordstellingen, maar door de wisselende voorraad was een legbordstelling niet flexibel genoeg. Daarom werd besloten er een volautomatische plateaulift, type Tornado, geleverd die bestuurd wordt door softwarepakket TC2000 en draait op een Windows gestuurd platform. Daarnaast zijn er lockers geleverd voor de kleedkamer. Voor de veiligheid van de medewerkers werd rondom het verzendplein een vangrails geplaatst, zodat er veilige looppaden ontstonden.

Logistiek plan

Met hulp van Dexion werd een lay-out en logistiek plan gemaakt. Dit meedenken, de kwaliteit van de producten en snelheid van leveren gaf voor OPW de doorslag om voor Dexion te kiezen.

Resultaat:

  • 73 secties palletstellingen 5.500 x 900 (uitzonderlijke diepte ivm eigen pallets)
  • 4  sectie palletstellingen 5.500 x 1.100
  • Gaasachterwand
  • draagarmstelling

Geleverde producten:

P90 palletstellingen, HI280 Legbordstellingen met laden, Draagarmstellingen, Gaaswanden, Doorvalbeveiliging, Aanrijdbeveiliging, Lockers en de Tornado Plateaulift.

 

Referentieblad van OPW.