Doorrolstellingen voor De Kroes - Constuctor Dexion Holland BV

Met doorrolstellingen voor hun CBL-kratten, realiseerde De Kroes meer picklocaties op een beperkt vloeroppervlak

  • Dexion-referenties-kroes_1
  • Dexion-referenties-kroes_2
  • Dexion-referenties-kroes_3

Met doorrolstellingen voor hun CBL-kratten, realiseerde De Kroes meer picklocaties op een beperkt vloeroppervlak

De Kroes Toeleveringsbedrijven is producent van o.a. dagverse kant-en-klaar maaltijden. Om een groter opslagvolume te creëren en meer picklocaties te realiseren, adviseerde Dexion om doorrolstellingen voor dozen te plaatsen.

Doorrolstellingen voor dozen geschikt voor FiFo 

Doorrolstellingen voor dozen zijn zeer geschikt wanneer producten volgens het FiFo (first-in, first-out) principe moeten worden opgeslagen. Dit is ook bij De Kroes het geval, voedsel heeft immers een houdbaarheidsdatum.

CBL-kratten in combinatie met doorolstellingen

Dexion kwam met de perfecte oplossing om de doorrolstellingen voor opslag van CBL-kratten te gebruiken. Dit resulteerde in vele picklocaties op een gering vloeroppervlak. Bijkomend voordeel is de hoge picksnelheid en een aanzienlijke reducering van pickfouten.

Laden en lossen zonder onderbrekingen met doorrolstellingen

Bijkomend voordeel van doorrolstellingen is dat het laden en lossen van de goederen in verschillende gangpaden gebeurt. Aan de ene kant kan men de doorrolstelling laden met CBL kratten en aan de andere kant kan men de goederen lossen. Op deze manier kan het order verzamelen  geheel zonder onderbrekingen worden uitgevoerd en conform het FIFO principe.

Doordachte magazijnoplossingen 

Voor het assortiment producten met een groter volume en een hoge omloopsnelheid heeft De Kroes gekozen voor het pallet pushback systeem van Dexion. Deze twee doordachte oplossingen en de uitstekende  prijs/kwaliteit-verhouding waren voor De Kroes doorslaggevend bij de keuze voor Dexion.

Resultaat:

  • 280 CBL-krat picklocaties;
  • 50 pallet picklocaties;
  • vergroten van aantal picklocaties;
  • reducering pickfouten.

Geleverde producten:

Doorrolstellingen voor dozen en pushback stellingen met rollen 

U kunt het gehele project van De Kroes Toeleveringsbedrijven hier downloaden.