12.257 palletplaatsen gerealiseerd met hergebruik van bestaande doosdoorrol bedden

  • Dexion_referenties_Helly_Hansen_01
  • Dexion_referenties_Helly_Hansen_02

12.257 palletplaatsen gerealiseerd met hergebruik van bestaande doosdoorrol bedden

Dexion heeft bij Helly Hansen 12.257 palletplaatsen gecreëerd op 13.000 m2 door doorrolstellingen voor dozen te plaatsen in het nieuwe distributiecentrum.

Helly Hansen

Staat bekend als producent van Noorse high-end outdoorkleding en heeft haar DC in Born gesitueerd. Vanwege kostenbesparingbesloot men de magazijnen in Zweden en Canada te sluiten en Europa en Scandinavië alleen te beleveren vanuit Born.

Nieuw distributiecentrum in Born

Dexion heeft in het distributiecentrum in Echt eerst berekend wat de groeimogelijkheden waren, echter was dit niet voldoende om aan de eisen van Helly Hansen te voldoen. Daarom werd een distributiecentrum gebouwd in Born.

Doorrolstellingen voor dozen

In overleg met Dexion, werd er gekozen om doorrolstellingen voor dozen te plaatsen met liggers van 51 mm. hoog. Normaal zijn de standaard liggers van 89 mm. hoog, maar met de hogere liggers leverde dit bij de picklocaties een extra legbordlaag op. Met 4,4 meter lange liggers (geschikt voor 5 europallets) voorkwam Dexion een flessenhals bij de onderdoorgangen. 

Picklocaties met doos doorrol bedden

De doorrolstellingen zijn in de onderste niveaus voorzien van doos doorrolbedden. Hierdoor ontstaan picklocaties die eenvoudig aan de ene zijde van het gangpad gevuld kunnen worden en aan de andere zijde gepickt kunnen worden. Door de helling van de doos doorrol bedden rollen de dozen automatisch naar voren als er een doos wordt weggenomen.

Orderpicken met doorrolstellingen voor dozen

De doorrolstellingen in het distributiecentrum van Helly Hansen, een combinatie van palletopslag bovenin de palletstellingen en picklocaties voor dozen in het onderste gedeelte, is zeer geschikt voor orderpicken. De looptijden worden zo verkort en het in-en uitslaan van de dozen gebeurt op een efficiënte manier. Door de doos doorrol bedden van de oude locatie te hergebruiken en dwarsstrekkanalen te engineren, leverde dit voor Helly Hansen niet alleen een kostenbesparing op, maar voldoet het magazijn nu ook aan de brandwerendheidseisen.

Dexion levert grote prestatie

Dexion heeft in Born een grote prestatie geleverd (12.257 palletplaatsen op 13.000 m3) met nauwkeurige engineering, snelle levering, hergebruik van bestaande magazijninrichting en een korte bouwtijd. Ook tijdens de bouw heeft Dexion zich een flexibele en meedenkende partner getoond.

Resultaat:

  • 12.257 palletplaatsen op 13.000 m2; 
  • Hergebruik van doorrol bedden;
  • Dwarsstrekkanalen gemaakt om aan de brandwerendheidseisen te voldoen;
  • Nauwkeurige engineering, snelle levertijd en korte bouwtijd.

Geleverde producten:

Doorrolstellingen voor dozen.

Download het referentieblad van Helly Hansen.