Pushback stellingen voor LPB - Constructor Dexion Holland BV

Pushback stellingen ideaal voor opslag versproducten van Logistic Business Partners, Maasdijk

  • lbp1
  • lbp3

Pushback stellingen ideaal voor opslag versproducten van Logistic Business Partners, Maasdijk

Logistic Business Partners uit Maasdijk heeft voor de opslag van de versproducten gekozen voor Dexion’s pushback stellingen met carts, omdat dit een efficiënte LiFo magazijnoplossing is.

Logistic Business Partners

Logistic Business Partners is een logistiek dienstverlener die met name versproducten zoals groente en fruit transporteert. Door de groei van het bedrijf was het noodzakelijk om het magazijn uit te breiden.

LiFo principe versproducten

Belangrijk bij versproducten is natuurlijk de houdbaarheidsdatum, daarom worden deze producten opgeslagen conform het LiFo principe, Last in First out. Logistic Business Partners zocht naar een magazijnstelling waar men de versproducten volgens deze wijze kon opslaan en wilde uiteraard zoveel mogelijk opslagcapaciteit realiseren op zo min mogelijk vloeroppervlak.

Pushback stellingen

Dexion adviseerde Logistic Business Partners om het magazijn in te richten met pushback stellingen voorzien van carts. Een pushback stelling is een magazijnstelling die tegen een muur wordt geplaatst. Hierdoor is er maar één gangpad nodig, want de voorzijde van pushback stellingen wordt gebruikt voor het laden én lossen van de pallets.

Pushback stellingen met carts

In de pushback stellingen zitten carts met verschillende afmetingen die over een geleiderail lopen. De rails liggen onder licht afschot. Ondanks het afschot van de rails, staan de pallets toch waterpas omdat de carts de hellingshoek compenseren door hun vorm. Wanneer het kanaal leeg is, bevinden carts zich ingeschoven boven elkaar aan de bedieningszijde. Het systeem is zo opgebouwd dat dit een minimum aan hoogte kost, dit scheelt soms een compleet niveau.

Doordat de pushback stellingen met carts geschikt zijn voor LiFo opslag én ze relatief weinig hoogte innemen, voldeden de pushback stellingen volledig aan de opslageisen van Logistic Business Partners.

Voordelen van pushback stellingen:

  • Zeer gering hoogteverlies
  • Opduwen van pallets middels gekleurde nokken (dus niet pallet tegen pallet)
  • Toepasbaar tot 5 pallets diep
  • Goede ondersteuning voor alle pallets

Geleverde producten:

Pushback stellingen met carts.

Het referentieblad van Logistic Business Partners kunt u hier lezen.