Pallet Shuttle Systeem Volwater - Constructor Dexion Holland BV

Snelle pallet hantering voor Volwater met Pallet Shuttle Systeem

  • B-Volwater-Zonen-BV-Netherlands-02
  • B-Volwater-Zonen-BV-Netherlands-04
  • B-Volwater-Zonen-BV-Netherlands-03
  • B-Volwater-Zonen-BV-Netherlands-01

Snelle pallet hantering voor Volwater met Pallet Shuttle Systeem

Dexion heeft het magazijn van Conservenfabriek B. Volwater & Zonen B.V. uit Roelofarendsveen uitgebreid met Pallet Shuttle systemen, zodat het ophalen van een pallet sneller en efficiënter gaat.

Conservenfabriek B. Volwater en Zonen

Begin van de 19e eeuw is conservenfabriek Volwater opgericht en leverden zij conserven binnen de Benelux. In de afgelopen eeuw is dit kleine bedrijf uitgegroeid tot een moderne en professionele fabriek zoals deze nu is.

Snellere hantering van bulkgoederen

De conservenblikken worden als bulk opgeslagen op pallets. Volwater had al Dexion inrijstellingen, maar met de heftruck de stellingen inrijden om een pallet op te halen, nam veel tijd in beslag. Het vereist wat ervaring om het stellingkanaal in te rijden, omdat sommige kanalen wel 16 meter diep zijn!

Tijd besparen met Pallet Shuttle systeem

De grote wens van Volwater was daarom een Pallet Shuttle systeem. De Pallet Shuttle stellingen lijken op de inrijstellingen, alleen rijdt er nu een shuttle (een op een batterij aangedreven palletwagen) door de stellingkanalen. Deze shuttle wordt met een afstandsbediening bestuurd en zo kan men de juiste pallet naar voren halen in plaats van dit te doen met de heftruck. Dit bespaart enorm veel tijd, maar ook aanrijdschade omdat de heftruck niet meer in de stellingen hoeft te rijden om de pallets te halen.

Flexibele shuttles

Bijkomend voordeel is dat de shuttles in diverse kanalen en op verschillende hoogtes in de pallet shuttle stellingen kunnen worden geplaatst. Hierdoor is het ook mogelijk om verschillende conserven per niveau op te slaan.

Voordelen van het Pallet Shuttle Systeem:

  • Tijdbesparing bij in- en uitvoeren van pallets
  • Geen gangpadruimte nodig, dus efficiënter opslaan
  • Shuttle vermindert aanrijdschade
  • LiFo opslag 

Geleverde producten:

Pallet Shuttle systeem en inrijstellingen.

Lees meer over B. Volwater & Zonen B.V.