Palletstellingen voorzien van inn-rack sprinklers voor optimale veiligheid bij Desso

  • Dexion_referenties_Desso_1
  • Dexion_referenties_Desso_2
  • Dexion_referenties_Desso_3

Palletstellingen voorzien van inn-rack sprinklers voor optimale veiligheid bij Desso

Het distributiecentrum van Desso Group in Goirle werd, door een reorganisatie van Desso Group, de centrale opslaglocatie van tapijtrollen voor heel Europa. Dexion vergrootte de opslagcapaciteit door statische palletstellingen te leveren die op maat werden gemaakt voor tapijtopslag.

Desso = Cradle to cradle®

Desso, als leverancier van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt, richt zich voornamelijk op superieur vloerontwerp en Cradle to Cradle®. Dexion streeft net als Desso het Cradle to Cradle® principe na, waarbij producten worden gemaakt van zuivere grondstoffen die gemakkelijk te scheiden zijn om vervolgens nieuwe producten te maken (=upcycling).

Palletstellingen voor tapijtopslag

Doordat de opslagcapaciteit vergroot moest worden in het distributiecentrum, was het belangrijk dat de statische palletstellingen de zware gewichten van de tapijtrollen konden dragen.  Daarnaast moesten de tapijtrollen ook op een zo efficiënt mogelijke manier in de palletstellingen worden opgeslagen. Dat is best een uitdaging als u bedenkt dat tapijtrollen een doorsnede van 900 mm hebben en wel 4 of 5 meter lang zijn.

Statische palletstellingen met inn-rack sprinklers

Gelukkig zijn de statische palletstellingen van Dexion zeer eenvoudig aan te passen aan de gewenste sectiehoogtes en -breedtes. Hierdoor konden op maat gemaakte vakken gerealiseerd worden in de statische palletstellingen. Voor een brandveilige opslag zijn in het distributiecentrum van Desso inn-rack sprinklers vereist. Deze moeten zodanig geplaatst zijn dat de tapijtrollen deze niet kunnen raken, maar dat ze wel in geval van een calamiteit optimaal kunnen functioneren.

Geen ruimteverlies in de statische palletstellingen

De Engineering afdeling van Dexion bedacht een slimme oplossing waarbij de sprinklers aan de statische palletstellingen zijn gemonteerd zonder ruimteverlies en vaste afstanden, met betrekking tot rookkanalen, in acht zijn genomen. De benodigde samenwerking tussen Dexion en de sprinkler-installateur was zeer goed in dit project.

Resultaat:

  • Statische palletstellingen met een capaciteit van ca. 12.000 kamerbrede tapijtrollen van 4 of 5 meter;
  • Veilige opslag door inn-rack sprinklers zonder ruimteverlies;
  • Cradle to cradle® principe door leveren van verzinkte palletstellingen.

Geleverde producten bij Desso in Goirle:

Statische palletstellingen met vlonders en aanrijdbescherming en het Cassette900 wandsysteem voor het realiseren van een kantoorunit.

 

Lees het gehele project over de statische palletstellingen met inn-rack sprinklers van Desso.