Dyka Steenwijk - Constructor Dexion Holland BV

Statische palletstellingen van Dexion met klantspecifieke liggerindeling voor matrijzenopslag van Dyka Steenwijk

  • Dexion_referenties_dyka_1
  • Dexion_referenties_dyka_3
  • Dexion_referenties_dyka_4

Statische palletstellingen van Dexion met klantspecifieke liggerindeling voor matrijzenopslag van Dyka Steenwijk

Dyka uit Steenwijk heeft voor het nieuwe gedeelte van de opslaghal de statische palletstellingen van Dexion aangeschaft. Door de statische palletstellingen te voorzien van dieptedragers en tunnelguards, konden de matrijzen efficiënt worden opgeslagen en zijn de pallets optimaal ondersteund.

Dyka leidingssystemen

Dyka, al meer dan 50 jaar een toonaangevende producent van kunststof leidingsystemen, besloot haar huidige hal in Steenwijk uit te breiden. Er werd een gedeelte aangebouwd en dit nieuwe deel diende efficiënter en overzichtelijker te worden  ingericht voor de opslag van de matrijzen (holle gietvormen). 

Statische palletstellingen met klantspecifieke liggerindeling

Dyka is al jaren een trouwe klant van Dexion en heeft bij het inrichten van de nieuwe opslaghal dan ook direct de hulp van Dexion ingeroepen. Doordat de matrijzen verschillende afmetingen hebben, zowel in de diepte als in de breedte, was het niet mogelijk om een standaard indeling van de statische palletstellingen te hanteren. Daarom heeft Dexion een ontwerp gemaakt, waarbij de statische palletstellingen waren ingedeeld met verschillende liggerlengtes en werden de statische palletstellingen in 2 dieptematen uitgevoerd. Alle palletlocaties werden voorzien van dieptedragers en extra dwarsliggers (tunnelguards). Hierdoor kon elke pallet optimaal worden ondersteund.

Onderdoorgang voor kortere loopafstanden

Als men het gehele gangpad door moet lopen of rijden (met een heftruck), kost dit veel tijd. Om de loopafstanden te verkorten, zijn er onderdoorgangen gemaakt in de statische palletstellingen. De statische palletstellingen staan namelijk tegen een zijmuur, waardoor onderdoorgangen makkelijk te realiseren zijn. Dit leverde niet alleen kortere loopafstanden op, maar er is tevens een extra vluchtroute gecreëerd in het geval van calamiteiten.

Waarom Dexion?

Niet alleen door de jarenlange relatie, maar ook door het meedenken over de inrichting van de hal, de op maat gemaakte liggerindeling van de statische palletstellingen en het verkorten van de loopafstanden, zorgde ervoor dat Dyka haar magazijnleverancier trouw is gebleven.

Resultaat:

  • Klantspecifieke liggerindeling voor oplag matrijzen
  • Statische palletstellingen voorzien van onderdoorgangen

Geleverde producten bij Dyka:

Statische Palletstellingen voorzien van dieptedragers en tunnelguards en de jaarlijkse BMWT-Keuring.

Informatie over het project Dyka kunt u hier vinden.