´╗┐ Landelijk Warenhuis, Utrecht

Landelijk Warenhuis, Utrecht

  • Dexion_referenties_hema_2
  • Dexion_referenties_hema_3

Landelijk Warenhuis, Utrecht

Dexion kreeg van de opdracht voor het leveren palletstellingen voor de inrichting van een nieuw distributiecentrum i.v.m. de onlangs gestarte online activiteiten.

Hiervoor werden 452 secties palletstellingen P90 geplaatst. Bijzonder aan de palletstellingen zijn de schuin geplaatste draagarm, zodat de in kleine bakken opgeslagen voorraad snel en makkelijk voor orderpicken toegankelijk is. Boven deze direct toegankelijke voorraad is veel ruimte beschikbaar voor palletopslag van bulk goederen. Zo ontstaat een ideale combinatie van pick- en bulkvoorraad.

Het distributiecentrum werd verder aangevuld met legbordstellingen HI280 geschikt voor opslag  van kleine kunststof bakken.

Compleet distributiecentrum

Door de grote vraag naar online producten, werd het noodzakelijk om het distributiecentrum in Utrecht uit te breiden en onder te brengen in een nieuw pand. Doordat  Dexion een van de vaste leveranciers is op het gebied van magazijninrichting, is Dexion gevraagd om samen met hen het distributiecentrum in te richten.

Nadat de wensen voor het nieuwe distributiecentrum in Utrecht in kaart waren gebracht, is gekozen voor een kosten effici├źnte aanpak: nieuwe palletstellingen en verantwoord hergebruik van legbordstellingen uit het ander magazijn.

Hergebruik bestaande legbordstellingen

Eerst zijn de 452 secties palletstellingen geplaatst en liggers op juiste plaatsen en onder de juiste hoek aangebracht. Vervolgens zijn de bestaande  legbordstellingen  afgebroken en weer opgebouwd in het nieuwe pand. De liggers van de legbordstellingen  zijn op verschillende onderlinge afstanden geplaatst, zodat er kleine kunststof bakken, maar ook pallets kunnen worden opgeslagen. Dit heeft geresulteerd in een opslagcapaciteit van ongeveer 6.000 euro palletplaatsen en 7.000 kleine kunststof bakken.

Snelle inrichtingstijd distributiecentrum

Een cruciaal punt van dit bedrijf in Utrecht was de levertijd en bouwtijd. Het orderproces van de webshop mocht onder geen beding worden verstoord. Dexion heeft dit project binnen iets meer dan 1 maand na het ondertekenen van de order kunnen realiseren. Tijdens de de- en montage van de palletstellingen en legbordstellingen, zijn de werkzaamheden voor de webshop gewoon doorgegaan en hebben de magazijnmedewerkers en uiteindelijk de klanten geen hinder ondervonden. Op deze manier kon de webshop van onze klant gewoon operationeel blijven.

Resultaat:

  • 6.000 palletplaatsen op 452 secties palletstellingen
  • 7.000 binlocaties
  • Snelle uitvoering van dit project

Geleverde producten:

Palletstellingen, legbordstellingen en kunststof bakken.

Lees verder en download het referentieblad over het project Palletstellingen distributiecentrum Utrecht.