Distributiecentrum Rexel voorzien van Dexion palletstellingen, legbordstellingen en overvloering - Dexion Vloerconstructies - Constructor Dexion Holland BV

Distributiecentrum Rexel voorzien van Dexion palletstellingen, legbordstellingen en overvloering

  • Dexion_referenties_rexel_01
  • Dexion_referenties_rexel_02
  • Dexion_referenties_rexel_03
  • Dexion_referenties_rexel_04
  • Dexion_referenties_rexel_05

Distributiecentrum Rexel voorzien van Dexion palletstellingen, legbordstellingen en overvloering

Voor Rexel’s nieuwe DC heeft Dexion 11.000 palletlocaties, 1.000 kanalen doorrolstellingen, 2.000 secties legbordstellingen en een verdiepingsvloer geleverd.

Rexel Nederland

Rexel Nederland is onderdeel van de Rexel Group, internationaal marktleider in de distributie van elektrotechnische materialen. Na de overname van Hagemeyer in 2008, zijn vier magazijnlocaties (Venlo, Bergschenhoek, Den Bosch en Deventer) gecentraliseerd binnen  één nieuw distributiecentrum van 12.000 m2 in Bleiswijk.

Samenwerking Maas en Dexion

Dexion en Maas Internal LogistiX werden ingeschakeld vanwege de goede samenwerking, korte lijnen en hoge handelingssnelheid.

Stellingen en intern transport

Het DC is ingericht met palletstellingen en legbordstellingen, waarvan de legbordstellingen zijn verdeeld over 2 etages, begane grond en een door de legbordstellingen gedragen entresolvloer. Bovendien is de gehele installatie voorbereid op een extra verdieping. Waarmee Rexel Nederland ook in de toekomst kan groeien binnen het nieuwe DC. Maas leverde het interne transportsysteem en doosopzetmachines, stijgband, rollenbaan, dozensluit-machine en een sorter met 6 pushers. Dit geheel als 1 turn-key project opgeleverd inclusief  besturingstechniek en interface naar WMS en ERP.

Dexion werkt oplossingsgericht

“Dexion biedt een compleet assortiment en pakt het gehele proces op.  Daarnaast luistert zij naar haar klant, denkt goed mee en komt ook met eigen ideeën. Bij wijzigingen wordt snel geschakeld en altijd oplossingsgericht gewerkt “ aldus Bas Otten, Supply Chain Director Rexel Nederland B.V.

Resultaat: 

  • 11.000 opslaglocaties voor pallets en grote artikelen
  • 1.000 kanalen doorrolstellingen
  • 2.000 secties legbordstellingen

Geleverde producten:

P90 palletstellingen, HI280 legbordstellingen, doorrolstellingen, rollenbanen, verdiepingsvloer, sorters, etc.

 

Download het referentieblad van Rexel Nederland.