3PL magazijnstellingen - Constructor Dexion Holland BV

Magazijnstellingen voor logistieke dienstverleners en 3PL- bedrijven

 • Dexion - 3PL Storage 0
 • Dexion - 3PL Storage 2
 • Dexion - 3PL Storage 3
 • Dexion - 3PL Storage 4

Magazijnstellingen voor logistieke dienstverleners en 3PL-bedrijven

3PL is een uit het Engels overgenomen titel van logistieke dienstverleners. Letterlijk betekent dit: Third Party Logistics. Een 3PL-er voert voor een verlader de logistiek (transport, opslag, overslag en zonodig value added logistics als ompakken, assembleren en retourlogistiek) uit. 

De grootste uitdaging waar 3PL-bedrijven voor staan, is de meest optimale magazijnstellingen vinden, die ook nog eens aan de eisen moet voldoen op het gebied van snelheid, flexibiliteit en veiligheid. Tijdens het ontwerpen van een magazijn komen bij elk 3PL bedrijf dezelfde vraagstukken naar voren:

 • Hoe kan ik zoveel mogelijk opslaan?

 • Met zoveel mogelijk flexibiliteit voor de nu nog onduidelijke toekomst?

 • Met zo kort mogelijke interne routes?

 • En zo snel mogelijke uitlevertijden?

 • Met een minimale investering?

 • En zo laag mogelijke operationele kosten?

Hele lastige vragen die elkaar vaak ook nog tegenwerken. Toch slaagt Dexion er altijd in om met een passend plan te komen.

Dexion kan u helpen bij:

 • Het maken van een optimale inrichting van uw bestaande of nieuwe magazijn

 • Het verbeteren van de efficiëntie van uw material handling

 • Het optimaliseren van uw voorraadbeheer
Call us Bel ons:
0297 - 23 94 00
Send us an email Contact opnemen:
Stuur email
Schrijf u in voor onze:
nieuwsbrieven

  

Maatwerk magazijnstellingen

Dexion begrijpt voor welke uitdagingen u staat bij het inrichten van een 3PL-magazijn, hierdoor kunnen wij voor u een magazijnontwerp maken met de meest efficiënte indeling van uw magazijn.

Op deze manier kunt u meteen zien hoe u de maximale opslagcapaciteit kunt realiseren in uw pand. Door goed te kijken hoe goederen opgeslagen moeten worden en hoe de logistieke processen in het 3PL magazijn lopen, kan Dexion een magazijnindeling maken wat uiteindelijk resulteert in besparing van tijd en het versnellen van pick processen.

Dexion beschikt niet alleen over diverse soorten palletstellingen, maar ook met legbordstellingen voorzien van verdiepingsvloeren kunnen wij u een optimale magazijninrichting bieden.

Palletstellingen voor opslag van zware items en bulkopslag

Palletstellingen kunnen zó worden ontworpen, dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van de hoogte, breedte en diepte van het 3PL magazijn of distributiecentrum. Palletstellingen zijn ideaal voor opslag van zware goederen of bulkopslag, die door middel van een heftruck worden in- en uitgeslagen.

De palletstellingen kunnen worden bediend middels alle mogelijke hijs- en heftrucks. Interessant is altijd: welke liggerlengte, gewichten en vakhoogtes passen u het beste én welke bedieningsapparatuur.

Logistiek dienstverlener Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen heeft haar magazijn ingericht met verrijdbare palletstellingen van Dexion, omdat ze al ruim 17 jaar in bezit zijn van Dexion verrijdbare palletstellingen en deze nog met volle tevredenheid gebruiken. Later is het magazijn uitgebreid en deze hal werd voorzien van het Pallet Shuttle systeem. Een kostenbesparende oplossing omdat aanrijdschade wordt voorkomen en men meerdere shuttles kan aansturen om goederen naar de voorzijde van de stellingen te halen.

Verdubbel uw opslagcapaciteit met verrijdbare palletstellingen

Verrijdbare palletstellingen (MOVO) kunnen de opslagcapaciteit aanzienlijk vergroten, doordat er maar een gangpad nodig is. De palletstellingen worden namelijk op verrijdbare wagens gemonteerd en verplaatsen zich van links naar rechts. Hierdoor ontstaat steeds één gangpad, wat uiteraard veel ruimte bespaard.

Deze verrijdbare palletstellingen worden vaak toegepast in gekoelde 3PL opslag, omdat een gekoelde ruimte veel kosten met zich mee brengt. Doordat er een kleinere, gekoelde opslagruimte nodig is, bespaart men op energiekosten. In tegenstelling tot alle andere mogelijke vormen van compacte opslag, is in dit systeem elke pallet direct bereikbaar.

J&A Asian is een Logistiek dienstverlener voor Japanse en Chinese restaurants. J&A Asian hadden in hun nieuwe vriesruimte een oplossing nodig met maximale opslagcapaciteit en toegang tot individuele pallets. Nu is hun opslagruimte voor 90% gevuld met de goederen en slechts 10% van de ruimte nodig voor toegang.

 

Doorrolstellingen voor cross docking

De meeste 3PL-bedrijven beschikken niet alleen over een magazijn, maar ook over een cross dock voor bijvoorbeeld de versproducten. De houdbaarheidsdatum speelt dan een belngrijke rol, de versproducten blijven daarom noot lang in het cross dock staan.

Dat maakt dat doorrolstellingen voor pallets zo ideaal zijn voor cross docking. Aan de achterzijde vult men de doorrolstellingen en aan de voorzijde worden de pallets weer uitgeslagen. De pallets rollen door de zwaartekracht automatisch over de hellende rollers naar voren, waardoor het FIFO-principe ontstaat. De snelheid van de pallets wordt geregeld door een serie remrollen.

 • Tot 60% minder vloeroppervlak
 • Automatische rotatie voorraad
 • Slechts twee gangpaden nodig
 • Snelle hantering van de goederen
 • Werkt op zwaartekracht
Call us Bel ons:
0297 - 23 94 00
Send us an email Contact opnemen:
Stuur email
Schrijf u in voor onze:
nieuwsbrieven

  

Een selectie van onze klanten in de logistieke dienstverlening en 3PL industrie