Verzinkte palletstellingen de ideale oplossing voor de kaasopslag van Kaasveredeling Kruijt

  • IMG_1117
  • IMG_1143
  • IMG_1126
  • IMG_1139

Verzinkte palletstellingen de ideale oplossing voor de kaasopslag van Kaasveredeling Kruijt

Kaasveredeling Kruijt uit Zegveld richt nieuwe magazijn in met palletstellingen en push-back stellingen van Dexion, voor de opslag van 1.000.000 kilo kaas.

Kaasveredeling Kruijt

Kaasveredeling Kruijt is met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van kaasschonen en verpakken een bekende naam in de kaaswereld. Kruijt schoont (nat en droog), sorteert, slaat op, verhandelt, om- en verpakt en transporteert kaas en zuivelproducten. Door de enorme groei besloot Kruijt een nieuw magazijn met goederenontvangst te bouwen. Kruijt wilde wel in Zegveld gevestigd blijven, dus werd er een compleet nieuw magazijn gebouwd met een totale oppervlakte van 5.000 m2.

Ervaring Dexion

Kruijt kreeg de tip van Noordhoek Kaas om contact op te nemen met hun magazijnleverancier Dexion, voor de inrichting van het magazijn. Het magazijn was naar volle tevredenheid van Noordhoek Kaas ingericht, vandaar dat zij Dexion aanraadde.

Kaasopslag op palletstellingen

Na een uitgebreide inventarisatie over de diverse processen die in het pand moesten gaan plaatsvinden én de hoeveelheden kaas die moest worden opgeslagen, adviseerde Dexion om het magazijn in te richten met palletstellingen. De palletstellingen zijn sterk genoeg voor de opslag van de 1.000.000 kilo kaas (ca. 600 kg kaas per doos) en is ook uitstekend te installeren in koelcellen. In het magazijn van Kruijt zijn koelcellen voor de goederen (2°C) en koelcellen voor de eindproducten (4°C). Het feit dat de palletstellingen verzinkt worden geleverd, was een grote pré voor Kruijt. Hierdoor ontstaat er geen corrosie én zijn de palletstellingen makkelijk schoon te maken, wat in de kaasindustrie tenslotte van groot belang is.

Pushback stellingen voor meer opslagcapaciteit

Er bleef nog een stukje vloeroppervlak leeg, wat later door Dexion werd ingericht met pushback stellingen met rollen, omdat deze pushback stellingen de meeste opslag opleverden op het stuk beschikbare vloeroppervlak.

"Het advies wat Dexion ons gaf over de inrichting van het magazijn was zeer goed. En de verzinkte uitvoering van de palletstellingen is een absolute pré", aldus Directeur Leen Kruijt.

Geleverd bij Kaasveredeling Kruijt:

- Palletstellingen;
- Pushback stellingen met rollen.

Lees het gehele project van Kaasveredeling Kruijt.