XL Byg, Denemarken

Een snellere hantering van houten plaatmaterialen voor XL Byg uit Denemarken, dankzij de Dexion Palletstellingen voor houtopslag

  • Constructor-Denmark_XLByg_1
  • Constructor-Denmark_XLByg_2
  • Constructor-Denmark_XLbyg_3
  • Constructor-Denmark_XLByg_4
  • Constructor-Denmark_XLbyg_5

Een snellere hantering van houten plaatmaterialen voor XL Byg uit Denemarken, dankzij de Dexion Palletstellingen voor houtopslag

XL Byg uit Denemarken was op zoek naar de beste manier van orderpicken en handling van lange en zware houtproducten. De oplossing hiervoor zijn de Dexion palletstellingen voor houtopslag.

Betere service met efficiënte opslag voor houten plaatmaterialen

Een wens van  XL Byg was om een effectievere service te kunnen verlenen aan zowel professionele vaklui als aan enthousiaste doe-het-zelvers. Deze wens is gerealiseerd door het aanschaffen van een 80 meter lange magazijnstelling, die optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en zorgt voor een efficiënte manier van werken.

Magazijnstellingen voor houtopslag

De magazijnstelling voor houtopslag bestaat uit gegalvaniseerde palletstellingen, type P90, die zijn uitgerust met rollenbanen. Het hout wordt op- en uitgeslagen met behulp van een jigger. De rollers kunnen worden vergrendeld om de veiligheid van de medewerkers en de materialen te waarborgen. Deze palletstelling voor houtopslag bestaat uit 5 niveaus en op de bovenste verdieping is een vloerconstructie geplaatst, voorzien van 3 pallet opzetplaatsen.

Capaciteit:

Hoogte van palletstelling: 6 meter
Lengte van palletstelling: 80 meter
Diepte van palletstelling: 5 tot 6 meter
Aantal pallet opzetplaatsen: 3
Aantal rollenbanen per sectie: 5/6
Belasting per sectie: 3/4 ton